ŠOK 15 DANA NAKON SMRTI SINANA SAKIĆA: Svo njegovo bogatstvo, kuće, vile, auti, novac idu…

Iza sebe je ostavio četvero djece. Prvi put se oženio sa 18 godina dotičnom Velidom iz Janje kod Bijeljine, koja je bila iz imućne porodice, s dosta para i s kojom ima dvoje djece Rašida i Medu. Drugi brak sklopio je sa Sabinom, 29. juna 1981. godine, s kojom je imao kćerku Đulkicu i sina Alena. Dok Sabina iz prvog braka ima dva sina Ernesta i Elvisa. I svi oni očekuju dio Sinanovog nasljedstva. Neko manje, neko više…

Sinan je često pričao o svojim porocima i nije bježao od njih. Često je govorio kako je znao da za jednu večer pošmrkati nekoliko grama kokaina i prokockati 50.000 eura. Ali svi su znali da on taj novac zaradi za manje od mjesec.

Prepričavale su se anegdote s njegovih nastupa, ali i priče o enormnoj zaradi koju je znao da ostvari za samo jednu večer.

Govorilo se da Sinan napravi jedan koncert na Tašu i kupi stan.

Međutim, raskolašan život ga je možda spriječio da ostvari i više. Čuveni kompozitor Miša Bass je znao govoriti: “Cijela porodica Sakić je došla kod mene kada su bili u blatu. Za par dana su zaradili sve. Postali su bahati, previše rasipni. Znao sam da kažem: ”Stani, Sinane, bit će još para, nisu ovo posljednje na svijetu.” A on je samo odgovarao: „Neka, Mišo, neću s njima u grob da me odnesu.”

Sinan Sakić je prilikom prelaska granice uhapšen kada je granična policija u njegovom donjem vešu pronašla 2,7 grama droge. Neki kažu da je to bio heroin, neko kokain. I mnogo je bitno šta je bilo u Sinanovim gaćama jer, ako je heroin, to bi bilo dno na koje je stigao Sinan, a, ako je u pitanju kokain, značilo bi da i dalje vlada scenom kao Skarfejs, piše politika-ekspres.net.

A mnogo je volio Skarfejs i glavnog lika Tonija Montana. Primijetit ćete kako se vrlo često slikao u pozama koje su proslavile Tonija Montana iz tog filma.

Kada je Sinan umro, niko nije spomenuo njegovo nasljedstvo. Sigurno, Sinan nije imao kovčeg sa blagom koje je negdje zakopao, ali je imao imovine i imovine. Ono što je poznato da ima su stan na Dorćolu s više od 100 kvadratnih metara, veleljepna vila u Loznici, kuća u Tuzli i navodno još dva stana u Beogradu i jedan u Sarajevu.

Sinan je posjedovao i kuću u Indiji koju je kupio pošto je mnogo volio tu zemlju, a prije nekoliko godina ju je bio prodao. Od 1996. godine je posjećivao gurua Satija Sai Babu, sve dok ovaj nije umro 2011. godine.

Posjeduje manji stan u Beču i stan u Dizeldorfu. Sinan je bio opsjednut i dobrim automobilima. Posjedovao je minimum pet luksuznih komada koji sada stoje parkirani u garaži u Loznici.

Ostaje pitanje koliko je novca ostavio Sinan na svojim bankovnim računima, kao i u koje poslovne biznise je ulagao svoj novac, a takvih ulaganja je sigurno bilo.

Sada, otvoreno se postavlja pitanje kome će pripasti nasljedstvo.

NASTAVAK TEKSTA NA SLJEDEĆOJ STRANI…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Pages: 1 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *