Hasan upisao fakultet u 28, diplomirao u 71. godini

Hasan Unlu, iz jugozapadnog turskog grada Antalija, koji je 1974. godine, kao 28-ogodišnjak, upisao prirodno-matematički fakultet, odsjek biologiju, zvanje diplomiranog biologa stekao je tek 43 godine kasnije, u svojoj 71. godini, piše Anadolu Agency (AA).

Unlu je 1974. godine, dok je bio državni službenik pri Ministarstvu zdravstva Republike Turske, položio prijemni ispit i primljen na odsjek biologije, na Univerzitetu Hacettepe u Ankari. Obzirom da je u tom periodu radio u gradu Burduru, i nije uspio prebaciti se u glavni grad, Unluovo fakultetsko obrazovanje ostalo je nedovršeno.

Unlu je potom napustio državnu službu te se počeo baviti trgovinom. Decenije su prošle, no njegova želja da diplomira biologiju nikada nije prestala. Prije četiri godine nastavio je sa studijem biologije, na Univerzitetu Akdeniz u Antaliji, te je nakon vrlo uspješne četiri godine dobio diplomu.

U razgovoru sa novinarom AA, Unlu je govorio o tome kako je biti student u sedmoj, te diplomirati u osmoj deceniji života. Na samom početku je istakao kako su studenti na prvoj godini najprije mislili da je profesor na ovom fakultetu.

Iako su na odsjeku studenti starosne dobi od 18 do 24 godine, Unlu navodi kako je dosta vremena tokom studija provodio s prijateljima u studentskoj kantini.

Želi učiti strani jezik i upisat postdiplomski

”Sa studentima sam vrlo brzo uspostavio jedan odnos koji je bio na relaciji starijeg-mlađeg brata. Mnogi od njih su mi često govorili ‘zašto studiraš u tim godinama’, ‘penzioner si, idi kući i odmaraj’. Moj odgovor je bio da obrazovanje ne poznaje godine”, istakao je Unlu.

 

NASTAVAK TEKSTA NA SLJEDEĆOJ STRANI…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Pages: 1 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *