JEZIVO: Probudio se iz kome nakon 12 godina i rekao nešto zastrašujuće (VIDEO)

Šta biste vi uradili da ste zaključani u svom telu, s potpuno zdravim mozgom koji radi, ali bez ikakve sposobnosti komunikacije?

Martin Pistorius iz Južne Afrike bio je tipičan dečak koji je obožavao da se igra s raznim uređajima, a najviše s tranzistorima, televizorima…

Ali njegovo lepo detinjstvo prekinula je misteriozna bolest – jednog dana došao je kući iz škole i požalio se da boli grlo. Njegova majka nije obraćala previše pažnje, misleći da će proći s malo meda i čaja. Martinovo stanje se, međutim, ubrzo pogoršalo do stepena na kom više nije mogao da hoda, stoji ili govori. Imao je 12 godina, piše Express.hr.

Doktori su pretpostavili da je oboleo od kriptokokalnog meningitisa, a pre nego što su mogli bilo šta da poduzmu, dečak je pao u komu.

U ranom periodu kome, Martin nije bio svestan ničeg, bio je u dubokoj komi.

Porodica mu je organizovala posebnu negu – od kupanja, hranjenja uz pomoć cevčica, okretanja… Ali kada je imao 16 godina, Martin se iznenada probudio – odnosno postao je svestan svega što se događa u njegovoj okolini.

Ipak, i dalje nije mogao da se pomeri, ali ni da komunicira s porodicom ili da im na bilo koji način stavi do znanja da zna šta se događa oko njega!

Naredih osam godina ostao je zarobljen u sopstvenom telu.

Roditelji su bili prinuđeni da tokom radnog vremena ostavljaju Martina u posebnom Institutu za negu.

Porodica Pistorius i sam Martin otkrili su nedavno, u posebnom dokumentarnom filmu, njegovu neobičnu priču.

– Mrzeo sam da budem u Centru za negu jer su bili užasni prema meni. Moj otac je, nakon što sam se probudio i otkrio im sve što su mi radili, prijavio zlostavljanje policiji, ali oni to sve poriču. A nema šta mi nisu radili, vukli me za kosu, udarali me metalnom kašikom po zubima da bih jeo. Često su mi davali vreo čaj, šamarali su me, ponašali su se kao da nisu ljudi – ispričao je Martin.

Martin Pistorijus je danas srećno oženjen čovek

Martin Pistorijus je danas srećno oženjen čovek, Foto: Screenshot Youtube

On je naglasio i da je bio seksualno zlostavljan, pošto je jedna radnica u domu imala običaj da ga opkorači i na njegovom nepomičnom telu simulira seks! Čak ga je dirala po genitalijama!

– Oni bi mi postavili TV pred krevet koji bi bio upaljen celo popodne, a svakog dana program je bio isti, dinosaurus Barni. Bože, koliko sam mrzeio tu emisiju – seća se Martin.

Od, ipak, kaže da mu je najbolnije od svega što je doživeo bilo nešto što je izgovorila njegova majka.

Naime, ona je u jednom trenutku stajala pored njega, brišući ga krpom i promatrajući njegovo beživotno telo, i naglas rekla: “Nadam se da ćeš umreti”.

Martin je to čuo i urezalo mu se u pamćenje. Iako ga je to tada užasno rastužilo, danas potpuno razume majku.

– Najgore mi je bilo što nisam mogao da je zagrlim, da joj kažem kako se lepo brine o meni, kako sam joj zahvalan – u suzama je objašnjavao Martin.

VIDEO PRILOG POGLEDAJTE NA NAREDNOJ STRANICI…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Pages: 1 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *