Kad u ljubavi ne ide sve ko po loju: Reši test i saznaj da li u tvojoj vezi preovladavaju pozitivne ili negativne emocije

Ako ste na više od pet pitanja odgovorili s “istina”, nema sumnje u to da u vašoj vezi prevladavaju negativne emocije, a ako ste tako odgovorili na gotovo sva pitanja, trebalo bi da dobro preispitati svoj ljubavni odnos i razmislite o tome isplati li se ostati u braku ili vezi koja vas čini duboko nesrećnima.

Međutim, ako imate snage, želje i volje da radite na odnosu s partnerom, tada bi trebalo da obratite pažnju na sledeće.

A) Rituali zbližavanja

U vašem odnosu nedostaje poverenja koje možete vratiti uz pomoć brojnih rituala zbližavanja. Možda mislite kako bi nežnosti trebalo da dođu prirodno, ali i one su deo naučenog ponašanja. Svako jutro pre odlaska na posao zagrlite partnera. Nakon posla odvojite barem 20 minuta jedno za drugo kako biste razgovarali o tome što se sve događalo tokom dana. Ako imate decu, pokušajte tih 20 minuta da provedete bez njih jer se jedino tako u potpunosti možete posvetiti jedno drugome. Uspostavljanje poverenja i emocionalne povezanosti ponovo će vas zbližiti.

Pročitajte i  Sa ovakvim nikad nećeš naći sreću: Muškarac sa ovih 5 osobina je propast u najavi, zato što pre beži od njega

B) Naučite da se svađate

Svađe su sastavni deo svakog ljubavnog odnosa. Savršene veze u kojima nikada ne dolazi do rasprave koja pak lako može prerasti u svađu jednostavno ne postoje. Tokom svađe obe strane treba da dobiju priliku da kažu šta ih muči. Ne možemo se uvrediti na prvu kritiku i onda prekinuti svaku komunikaciju. Moramo saslušati partnera, a on takođe mora da uvaži sve što mi želimo reći. Važno je i izviniti se u svakom trenutku. Ako osećate da ste prešli granicu i želeli biste da se izviniete, ali s druge strane to ne želite da uradite iz inata – imajte na umu da takvim ponašanjem samo podstičete nezadovoljstvo u vezi.

Pročitajte i  Bivši hoće da se pomirite? Prvo razmisli o ove 3 stvari pa mu se tek onda vrati

zadovoljna.hr

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Pages: 1 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *