DESET ŽIVOTNIH LEKCIJA KOJE SMO NAUČILE GLEDAJUĆI “SEKS I GRAD”

Nemoj pristajati na to da budeš druga

Dok je očajnički htjela Facu, Carrie je pristala biti njegova ljubavnica dok je on bio u braku s Natashom. Završilo je tako da je ponizila nju, Aidana i samu sebe. Nije baš vrijedilo toga, zar ne? Poenta priče – i cijele historije odnosa Carrie i Face, uostalom – je da će onaj koji želi biti s tobom pronaći načina da to i ostvari.

Nema potrebe da pristajete da budete druga po redu. Vi ste premija – tako se i ponašajte.

Ne osuđuj druge žene zbog njihovih izbora

Charlotte je osuđivala Carrie kad je varala Aidana s Facom, Miranda je osuđivala Charlotte kad je odlučila ne raditi nakon što se udala… Uvijek postoji nešto zbog čega možeš osuđivati druge.

No, na kraju svako živi svoj život i donosi svoje odluke, a ako to ne utječe izravno na našu dobrobit, onda stvarno nije nešto u što bismo se trebali miješati. Podržite svoje frendice u njihovim izborima. Ako znate da rade nešto loše, obavezno upozorite, samo zapamtite – ne možete živjeti njihov život.

Ako je neko dobar na papiru, ne znači da je dobar za tebe

Charlotte je skoro izgubila Harryja jer je mislila da je predobra za njega. S druge strane, nikako se nije mogla pomiriti s time da brak sa savršenim Treyom ne ide. Sjećate li se prezgodnog doktora koji je Mirandi rekao da je voli, a ona se vratila Steveu? Doktor je bio apsolutno savršen na papiru – zgodan, uspješan, inteligentan, zabavan i zaljubljen u Mirandu preko ušiju. Ali, Steve je bio “the one”.

Lekcija: savršenstvo na papiru ne znači ništa, osjećaji su ono što se broji. I s papirom nikad nećete biti sretni.

Nauči biti sama i sretna

Lijepo je biti u vezi, ali ponekad je tako dobro biti single. Što je još važnije – da bi imao zdravu i zrelu vezu, moraš prije toga biti sretan. Zadovoljstvo sobom i vlastitim životom preduslov je za dobru vezu. I da, zvuči kao floskula, ali zaista nije – pitajte sve koji su u sretnim i stabilnim vezama. Niko vas neće usrećiti ako sami niste sretni.

Niko vas neće uvjeriti da ste lijepi, pametni i sposobni ako to već sami ne znate. Veze su super, ali baš kao što Carrie zaključi – ponekad je najvažnija ona koju imate sami sa sobom.

Prijateljice su važnije od muškaraca

Trebamo li reći išta više? Ovo je pravilo koje vrijedi zauvijek. Nijedan muškarac neće nam dati toliko sigurnosti i sreće kao iskreno prijateljstvo.

Naravno da treba razviti prijateljstvo s dečkom ili mužem, ali ne zaboravite na prijateljice koje su s vama bile i kad njega nije bilo ni u planu.

 

azra.ba

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Pages: 1 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *