Ispovijesti– Vražja konobarica

Radio sam već par godina u jednom restoranu kao kuhar, a sad sam bio voditelj smjene, uglavnom one popodnevne. Nekako se personal ustalio zadnje dvije godine i nije bilo nekih promjena.

Sa mnom su i kuhinji radile dvije žene, starije, kao kuharice i još dvije kao pomočne. Bili smo uigrana ekipa i nikad nije bilo nekih problema. Jedino sa konobarima je bilo uvijek nekog natezanja, jer je svaki od njih htio da njegova narudžba bude odmah gotova i da ju odnese praktički čim ju je naručio. Malo sam se raspravljao sa njima oko toga, ali nije bilo neke frke. Nisam se previše uzbuđivao sa svojih 37 godina, jer sam znao da je i ovako previše stresa.
Jedina sa kojom se nisam raspravljao previše je bila Ivanka. Konobarica koja je došla zadnja u firmu, prije dvije godine. Bila je slatka brineta duge ravne kose, manjih sisica, onako trojkice, ali su joj adut bile noge i guza. Onako mišićave i jake od stalnog hodanja nestajale su ispod suknje koja je završavala odmah iznad koljena i tvorila cjelinu sa zamamnom guzom. Njene iskričave oči i vječiti osmjeh koji joj nije silazio sa lica su je činili jebozovnom, a muški gosti su se obično i okretali za njom po sali. Nije da nije bilo nekih nemoralnih ponuda od istih, ali je ona to sve riješavala smješkom i zahvalom, ali i strogim ‘Ne’, pa su brzo odustajali, ali bi se uvijek vračali.

Doduše i ja sam pokušao nešto, ali s obzirom da sam bio u braku, nisam baš nešto očekivao pretjerano od svega toga. A i ona nije dala do znanja da bi nešto htjela. Uostalom, bila je nekih desetak godina mlađa od mene, pa je i to bio jedan od razloga.
I tako smo sjedili jedan dan i pijuckali kavicu nakon gableca koji smo radili za čitav personal, kad me je Ivanka upitala:

– Vidjela sam da imaš profil na facebooku..
– Da, imam. Zašto? -gledao sam ju preko ruba šalice dok sam pijuckao kavicu.
– Paaa.. poslala sam ti zahtjev za prijateljstvom -rekla je i nabacila onaj svoj neodoljivi osmijeh na lice.
– OK, pogledat ću kasnije -rekao sam i ja uz smješak, pa nastavio piti kavu, a ona je otišla za poslom dalje.

NASTAVAK TEKSTA

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Pages: 1 2 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *