10 NAJUZNEMIRUJUĆIH I NEOBJAŠNJIVIH MISTERIJA: Širom sveta kriju se šokantne tajne!

6. Blup

Blup je ime dato ultra niskoj frekvenciji i neverovatno jakom zvuku koji je detektovan nekoliko puta od strane Nacionalne Okeanske i Atmosferske Administracije 1997. godine.

Zvuk ima jake varijacije u frekvencijama i podseća na živo stvorenje, kao što je kit, ali je nekoliko puta glasnije od najglasnijeg snimka svih vrsta.

Ovo dovodi do spekulacija na mogućnost da postoji stvorenje koje je veće od najveće poznate vrste kita koje se krije u dubinama okeana.

 

 

7. SS Urang Medan

Ovo je klasična priča o brodu duhova. Priča se prvi put pojavila u serijalu članaka u holandsko-indonežanskim novinama 1948. godine. Priča kaže da su 1947. godine, dva američka broda primila hitan poziv od holandskog broda, Urang Medan. Poruka je bila poslata Morzeovom šifrom i u njoj je pisalo da je kapetan kao i svo osoblje mrtvo. Nekoliko trenutaka kasnije, još jedna reč je stigla: “Umirem”. Zatim tišina.

Kada je jedan brod pronašao Urang Medan i ukrcali se na njega, navdno jr brod bio pun leševa sa otvorenim ustima, otvorenim očima i bez ikakvih znakova povreda i bez preživelih. Uskoro je izvio požar u delu prtljaga, pa su svi morali da se evakuišu. Brod je eksplodirao i potonuo. Misteriozne smrti nikada nisu objašnjene.

 

 

8. Tamam Šud slučaj

Ovo je neotkriven amisterija koja uključuje leš neidentifikovanog muškarca koji je pronađen u decembru 1948. godine u južnoj Australiji. Slučaj je nazvan “Tama Šud” što znači “kraj” ili “gotov” na persijskom jeziku, a upravo to je pisalo na papiriću pronađenom u njegovom džepu pantalona.

Telo je pronađeno na plaži Somerton, kako leži u pesku . Na njegovom kaputu nalazila ses na pola popušena cigareta. Ova misterija bila je predmet mnogih teorija počevši od identiteta muškarca i stvarima koje su dovele do njegove smrti.

 

 

9. Hinterkaifek Masakr

Hinterkaifek je ime male farme skricvene u Bavarskim šumama Nemačke. To je mesto jednog od najvećih nerešenih zločina gde su žitelji farme brutalno ubijeni sekirom. Žrtve su bile stariji bračni par, njihova ćerka i njeno dvoje dece, kao i pomoćnica.

Veruje se da su članovi porodice izmamljeni iz kuće u ambar jedan po jedan, gde su im odsečene glave jednim potezom sekire. Tela su pronađena u ponedeljak, spakovana i pokrivena. Dokazi su ukazivali da je ubica ostao preko vikenda na farmi nakon što ih je ubio, jer je sveža hrana bila pojedena u kuhinji, stoka je redovno hranjena, a dim iz kamina su videle komšije, ali ništa više nije otkriveno.

 

 

10. Mariana misteriozna ajkula

1989. godine, tokom jednostavnog eksperimenta u Suruga zalivu, na dubini od oko 1,5 kilometara, japanski naučnici svedočili su nečem neverovatnom i to su i snimili.

Oni su tražili duboko skriveni podvodni svet i postavili su mamce na tlo. Kamera je bila prikačena kako bi se videlo kakav sve život postoji na toj dubini. Bezbroj ajkula i riba je prilazilo ali neočekivano ogromna ajkula ušla je u kadar.

Ona je bila toliko velika da su ostale ajkule pokušale da pobegnu kako bi izbegle susret sa njom. Ona nije identifikovana i teško je izmeriti njenu veličinu, od oko 9-15 metara.

kurir.rs

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Pages: 1 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *