COREGAZAM: Zašto neke žene doživljavaju vrhunac tokom treninga?

Nazvane “coregazam”(intenzivan orgazam tokom vežbanja) ovo su vežbe koje žene “bukvalno” ostavljaju bez daha.

Ova priča totalno ima smisla. Iscrpljeni ste, znojavi i lepljivi, bez daha ste, srce vam ubrzano lupa… Zvuči kao normalno stanje pred orgazam, zar ne? Ipak, postoji jedan problemčić. Vi ste u teretani.

Ovo je bila situacija u kojoj se dvadeset sedmogodišnja Poli Harding, radio voditeljka našla pre nekog vremena.

U melburnškom KIIS FM noćnom programu ona je voditelju Džejsu Hafkinsu to ovako opisala: “Nešto mi se desilo juče što mi se desilo ranije ali sam mislila da je to bio samo izolovani slučaj.”

Ona je priznala nešto što dosta žena smatra sramotnim – imala je orgazam u teretani. “Desilo mi se to u teretani… I to nije nešto što se obično dešava u tim situacijama.

Hardingova je to iskustvo opisala prilično slikovito.

“Vežbala sam… i kada sam završila, doživela sam tu…eksploziju. Nije li lako da o tome govorim”.

Ona tvrdi da je doživela orgazam posle jedne prilično naporne serije: Imala sam da uradim 15 ponavljanja. Bila sam na 10 – tom i razmišljala sam: Ne, ne mogu više… Ali sam se naterala da uradim i jedanaesti pošto nisam želela da ispadnem slaba. Nastavila sam i odjednom se to desilo. Morala sam ipak da se pravim da se ništa nije desilo. Iako je to iskustvo zaista pomalo stramotno, Hardingova može da se oseća spokojnije pošto ona svakako nije sama.

Magazin Sexual Realtionship Therapy je otkrio da 51% posto žena koje su bile uključene u studiju je doživelo coregazam ili EIO (orgazam izazvan vežbanjem) tokom ili posle treninga. Vežbe za jačanje jezgra nisu jedini način da žene dožive orgazam u teretani. Po istom istraživanju, trčanje, vožnja bicikla i dizanje tegova izaziva orgazam kod 27 posto od žena koje su bile uključene u istraživanje.

Ako tako postavimo, moglo bi se reći da svaka treća žena doživljava orgazam dok je u teretani. Naučnici, nažalost nemaju potpun odgovor na to zašto se ovi orgazmi događaju, ali su otkrili da vežbe koje uključuju trbušne mišiće najverovatnije dovode do coregazma. Vežbanje kapetanove stolice, kada se laktovi drže na podipiračima ruku a noge vise slobodne dole a zatim se kolena podižu ka grudima je po istraživanjima najbolji način da zena doživi orgazam. Hvala naučnicima na ovom otkriću!

menshealth.rs

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *