NEMAJU OBJAŠNJENJE 10 najvećih neriješenih misterija svijeta

6. Čudovište iz Loch Nessa

6.prosinca 1933. godine Daily Express objavio je fotografiju čudovišta koje navodno živi u vodama škotskog Loch Nessa. Od tog trenutka krenula je potraga za neobjašnjivim i čudnovatim bićem. U potragu je neko vrijeme bila uključena i policija, najbolji svjetski istražitelji, ronioci, a ovaj misterij poslužio je i kao podloga za brojna znanstvena istraživanja. Čudovište dugog vrata nazvano je Nessie, a prema nekim teorijama, ono je potomak davno izumrlih vrsta plesiosaura. Proteklih tjedana u javnosti se proširila informacija kako je Nessie viđen u rijeci Temzi u Londonu.

7. Pisma Zodiaca

Niz slova nazvanih kodom Zodiaca čini četiri šifrirane poruke za koje se vjeruje da ih je napisao poznati serijski ubojica koji je 60-ih i 70-ih terorizirao stanovnike San Francisca. Ubojica nazvan Zodiac ime je dobio nakon pisma poslanog novinskim redakcijama u kojima kroz šifre opisuje svoja ubojstva. Pretpostavlja se da se radilo o šalama za novinare i policajce jer Zodiac nikada nije identificiran kao ni tri od četiri njegove poruke.

8. Kryptos

Kryptos je kodirana skulptura umjetnika Jima Sanborna, koja se nalazi na ulazu Sjedišta CIA-e u Virginiji, a postavljena je 3. studenog 1990. godine. Skulptura sadrži četiri kodirana natpisa od kojih su 3 riješena, a četvrti i nakon 25 godine i dalje ostaje misterij. Ironija jest u tome da ni CIA nije uspjela u potpunosti razbiti kod.

9. Zona 51

Američka vojna baza smještena u južnom dijelu zapadne Nevade u Sjedinjenim Američkim Državama dugi niz godina golica maštu žitelja našeg planeta. Američka Vlada dugo je negirala postojanje ove vojne baze što je dalo naslutiti kako skrivaju veliku tajnu iz čega su se rodile brojne teorije o neidentificiranom letećem objektu (NLO) sakrivenom u bazi.

Iako je glavna svrha baze razvijanje i testiranje eksperimentalnih vojnih zrakoplova i naoružanja, prema nekim teorijama, ovo je mjesto na kojem se vrše testiranja izvanzemaljskih vrsta. Sva istraživanja povezana s Zonom 51 označena su kao ‘Top secret’.

10. Big Foot

Također poznat pod nazivom Sasquatch, Big Foot je prema narodnim legendama polu čovjek, polu životinja (majmun) koji živi u šumama sjeverozapadnog dijela Sjeverne Amerike. Opisuje ga se kao biće visoko više od 2 metra, iznimno dlakavo te teško preko 200 kilograma. Bilješke o njegovom postojanju sežu puno dalje od modernih istraživanja, a zapisane su u tradiciji i folkloru domorodaca Lummi koji su živjeli na tom području. Iako se smatra mitom, mnogi tvrde da su ga vidjeli, a njegovom postojanju svjedoče brojne fotografije i video uradci kao i veliki otisci stopala pronađeni u tim šumama.

 

IZVOR: dnevnik.hr

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Pages: 1 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *