Šta znači kada sanjate da imate seks?

Lauri Lovenberg, psihologinja i stručnjakinja za snove za američko izdanje Cosmopolitana, objasnila je neke od najčešćih seksi snova koje imaju žene i muškarci širom svijeta.

San o seksu sa bivšim partnerom ili prvom ljubavi jedan je od najčešćih. Ipak, on ne znači da ste podsvjesno zaljubljeni u prvu ljubav, nego nostalgija za mlađim danima.

“Ako je prošlo dosta vremena otkako ta osoba nije u vašem životu, takav san uopšte nije povezan sa tom osobom, nego sa nostalgijom za danima kad je sve bilo lakše, uzbudljivije i strastvenije. Ako vam se ovakav san dogodi, moguće je da ste upali u neku vrstu rutine i monotonije”, kaže Lovenberg.

Ako sanjate seks sa strancem kojem ne vidite lice, to ne govori da to želite, nego se tu radi o vama samima. Ovo je drugi najčešći mokri san, a vaša podsvijest vam govori da nemate kontrolu nad nekim aspektom svog života i da postoje dijelovi vaše ličnosti koje ni sami niste upoznali.

Ako sanjate seks sa najboljom prijateljicom, vaša podsvijest vam govori da preispitate osobine vašeg prijatelja koje vam najviše znače. Ovaj san nikako ne govori o tome da ste podsvjesno zaljubljeni, nego da u toj osobi postoji vrlina koju želite za sebe ili svog partnera, a ne mora nužno biti vezana za seks.

San o seksu s nekim koga ne podnosite znači da podsvjesno želite da nekako stupite u kontakt sa tom osobom i pokušate izgladiti situaciju. Iako je takav san često uznemirujuć, on pokazuje vašu miroljubivost i govori vam da skinete teret mržnje sa vaših leđa.

Ako sanjate seks sa koleginicom na poslu često znači da ste pomalo ljubomorni i da nju smatrate boljom od sebe. Ako je riječ o seksu sa šeficom, to znači da podsvjesno želite preuzeti kontrolu i šefovati u privatnom životu.

Ako pak, sanjate grupnjak, podsvijest vam govori da ste se opteretili i raštrkali na sto strana u privatnom životu koji nema veze sa seksom. Usporite malo, ne morate sve postići odmah.

 

izvor: fokus.ba

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *