Ovo su kućni ljubimci koji zarađuju mnogo novca na Instagramu

Društvene mreže samo su još jedan način promocije za razne proizvode. Tko god je dovoljno popularan danas na tome može i zaraditi – čak i ako je ljubimac!

Šestogodišnji francuski buldog Manny ima više od milion obožavatelja na Instagramu, bio je na televiziji te ima i svoju kabinu na muzičkom festivalu. Zahvaljujući sponzorskim ugovorima, Manny se bavi i dobrotvornim radom.

Ljubimci koji gospodare društvenim mrežama rastući su trend. Na primjer, minijaturna ženka francuskog buldoga Chloe upola je manja od normalnog predstavnika svoje pasmine, pa je zato postala slavna. Njena slava privukla je sponzore iz svijeta ljepote i mode, a njena vlasnica postala je agentica za druge vlasnike sličnih ljubimaca.

View this post on Instagram

when you run out of new episodes

A post shared by Chloe The Mini Frenchie (@chloetheminifrenchie) on

Ši-cu Potato McTatter poznat je po svojim kostimima, a čak se pojavio u emisiji ‘The Today Show’.

Španijelka Toast morala je izvaditi trule zube, zbog čega joj iz usta cijelo vrijeme visi jezik. Internet se odmah zaljubio u nju i donio joj ugovor za knjigu te razna sponzorstva.

View this post on Instagram

winnie the chlo part 2 🍯🎃🔊

A post shared by Chloe The Mini Frenchie (@chloetheminifrenchie) on

Manny nema agenta, već ga predstavlja njegov vlasnik Huang, a brendovi za koje je on zainteresiran uglavnom su oni koji proizvode organsku hranu za ljubimce te druge životinjama korisne proizvode.

Sponzorstva nisu jedini način na koji ljubimci zarađuju – tu su još knjige te roba poput majica, šalica i sličnih stvari.

Dobrotvorni rad

Slavni ljubimci zarađuju dovoljno da dio svog života mogu posvetiti i dobrotvornom radu.

Manny je, na primjer, dosad donirao više od 100.000 dolara uglavnom organizacijama koje se brinu za napuštene i zlostavljane životinje. Slatki psić ponekad ispuni i neku posebnu želju, poput posjeta djeci u bolnicama.

Mannyjev vlasnik Huang planira pokrenuti fond koji će vjerojatno prikupljati novac za borbu protiv raka te za djecu s invaliditetom.

Chloe surađuje s jednim od najstarijih društava za zaštitu životinja – Humanim društvom New Yorka – uglavnom kroz dobrotvorne modne linije za pse, od šalova do torbica za nošenje vrećica za pseći izmet.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *