FOTO Pogledajte 10 zanimljivosti iz svijeta koje će vas oduševiti

Svijet u kojem živimo pun je nevjerojatnih stvari, a za vas smo izabrali deset najzanimljivijih koje će vas sigurno oduševiti.

3 D projekt ‘Brod duhova’ koji je projektiran pomoću mlaza vode na festivalu svjetlosnih instalacija u Amsterdamu  prikazuje brod iz 17. stoljeća.

Iako izgledaju različito, ova dva kvadrata zapravo su jednake boje. U to se možete uvjeriti tako da prstima pokrijete središnji dio na kojem se kvadrati dodiruju i vidjet ćete da se radi o istim nijansama sive boje.

Ako žena na Havajima stavi cvijet iznad desnog uha, znači da je slobodna, a što je cvijet veći, to je žena očajnija.

Vulkan Idžen noću se može vidjeti u plavoj boji. Razlog tomu je što zbog velike količine sumpora i visoke temperature dolazi do sagorijevanja sumpora i plamena plave boje. Kako su samo plamenovi plavi a ne lava, ovaj fenomen može se vidjeti samo noću, dok tijekom dana vulkan izgleda kao i svi drugi vulkani.

3 D crtež u liftu.

Granica između Nizozemske i Belgije. Baarle-Nassau i Baarle-Hertog su dvije općine u gradu Baarle koje su na neobičan i zanimljiv način podijeljene između Nizozemske i Belgije.Ovaj neobičan i zanimljiv grad sa svojom granicom privlači brojne turiste iz Europe i svijeta.

Kineska pjesnikinja iz 1. stoljeća, Su Hui, napisala je pjesmu koja se može čitati naprijed, nazad, vodoravno, okomito, dijagonalno odnosno, na 2848 različitih načina.

Eresundski most koji spaja Dansku i Švedsku jedan je od najneobičnijih mostova na svijetu. To je kombinacija mosta i tunela koja povezuje Kopenhagen u Danskoj i Malme u Švedskoj.

Hotel na drvetu s nevidljivim staklenim sobama nalazi se u Švedskoj. Zidovi su napravljeni od ogledala kako bi se uklopila u izgled šume.

Institut za ispitivanje vodenih sisavaca trenirao je dupine da iznesu iz vode smeće koje pronađu u zamjenu za ribu. Jedan je dupin pronašao komad kartona i sakrio ga ispod kamena, te svaki put kad bi bio gladan trgao komadiće tog kartona, kako bi dobio što više ribe.

 

izvor: www.sibenik.in

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *