Evo šta se dešava kada roditelji ljube djecu u usta

Kada je riječ o savjetovanju roditelja kako da se ponašaju prema svojoj djeci, to je uvijek osjetljiva tema.

Roditelji dobijaju često mnogo suprotstavljenih savjeta kada je riječ o vaspitavanju djece. Dječiji psiholozi posvećuju veći dio svoje karijere tome kako treba podizanje djeteta i mišljenja variraju od jednog do drugog.

Na primjer način na koji trebate pokazivati djetetu pažnju i ljubav, pogotovo ljubljenje djece u usta. U posljednje vrijeme vode se velike rasprave o tome u kojim godinama treba prestati sa ovakvim ljubljenjem djeteta ali da li to treba raditi.

Dječiji psiholog Šarlot Reznik dala je kontroverzan odgovor da li je zdravo da roditelji ljube djecu u usta. Rekla je ovo ne može mnogo da naškodi djeci u ranim godinama, ali poslije postaje sve opasnije što su djeca starija. To znači da bi bilo najbolje da roditelji ne počinju sa ovim.

Razlog tome je kada jednom sa tim počnu, roditelji ne znaju kada je vrijeme da sa tim prestanu. Doktorica je ukazala da je to povezano sa dječijom seksualnošću. Djeca postaju sek*ualno svjesna već sa 4 do 6 godina, tako i naivno ljubljenje može pomutiti njihove granice i da djeluju na njih stimulativno.

-Ako me pitate kada trebate da prestanete da ljubite vaše dete u usta, moj odgovor je odmah, izjavila je ona.

Sa druge strane, kao reakcija na njene tvrdnje stigao je odgovor njene koleginice doktorke Sali En Mek Kormak koja je rekla da ovakvo ljubljenje ne može da zbuni djecu i da je to podjednako zbunjujuće kao i dojenje.

Roditelji su na mukama kada su u pitanju ovako delikatne stvari, pogotovo kada mogu da dobiju oprečne savjete. Možda bi bilo najbolje da slijedite savete vaših roditelja i model vaspitanja preuzmete od njih bar dok ne stignu naučne potvrde koje će objediniti ovaj problem i dati odgovor na dilemu.

 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *