PRIJETI MU TRI GODINE ROBIJE!!!!!

Pjevač Dragan Kojić Keba, koji je u utorak uveče na Novom Beogradu „audijem“ pokosio Aleksandru Đ. (18), nije smio da bude za volanom jer mu je ranije oduzeta vozačka dozvola! Kako Kurir saznaje, njemu je policija zbog ranijih prekršaja stavila zabranu upravljanja vozilom, koja je i dalje na snazi. Nezvanično, pjevač zbog ranijih prekršaja već ima 18 kaznenih poena, što podrazumijeva oduzimanje dozvole i ponovno polaganje vozačkog ispita!

Lakše povrijeđena

– Keba ima zabranu policije, ali je i pored toga po Beogradu redovno vozio automobil. Izbjegavao je duža putovanja, vjerovao je da je mala vjerovatnoća da ga policija uhvati za volanom u gradskoj vožnji. Zbog toga mu dodatno nije bilo svejedno što je poslije udesa morala da bude pozvana policija, jer zna da je to otežavajuća okolnost za njega – otkriva za Kurir prijatelj poznatog pjevača.

Nesreća, u kojoj je Aleksandra Đ. (18), na sreću, zadobila lakše povrede, podsjetimo, dogodila se kada je tinejdžerka pokušala da na obilježenom pješačkom prelazu pređe Ulicu Pariske komune. Pjevač je zaustavio automobil i sačekao policiju, a ona je odmah transportovana u KBC Zemun.

– Protiv Kojića će biti podnijeta krivična prijava za ugrožavanje javnog saobraćaja Trećem osnovnom tužilaštvu, koje će potom zakazati njegovo saslušanje. Za ugrožavanje javnog saobraćaja zaprijećena je novčana kazna ili zatvor do godinu dana, ukoliko je krivično djelo učinjeno iz nehata. U suprotnom, kazna je do tri godine zatvora. Za šta će tačno odgovarati, procijeniće tužilac. Takođe, Kojić će prekršajno odgovarati zbog vožnje bez dozvole, a kazna za to je najmanje 15 dana zatvora ili novčana kazna od 100.000 do 120.000 dinara. Uz to se dobija i 14 kaznenih poena – objašnjava sagovornik Kurira upućen u istragu.

Keba će najvjerovatnije sklopiti nagodbu da bi izbegao suđenje i biće obavezan da uplati novac u humanitarne svrhe.

Alko-test negativan
 
Prema njegovim riječima, olakšavajuća okolnost za Kebu je to što je alko-test pokazao da nije pio prije nesreće.
– Praksa je pokazala da se izvršioci ovakvih, lakših krivičnih djela radije odlučuju da priznaju krivicu i sklope s tužilaštvom sporazum o primjeni načela oportuniteta. To znači da se krivični postupak obustavlja i prijava odbacuje, a oni pristaju da u humanitarne svrhe uplate određenu novčanu sumu – objašnjava naš sagovornik.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *