Doktor otkrio OVO o bolesnom Sinanu: “Ne mogu da garantujem…”

Poznati pjevač Sinan Sakić pokušava da spasi jetru da ne bi morao na transplataciju, prenosi Kurir. 

Pjevač boluje od jetrene encefalopatije (hepatične kome) tim povodom je angažovao stručnjaka.

U pitanju je ajurveda – tradicionalni indijski vid liječenja. To ne čudi, s obzirom da je Sinan veliki ljubitelj indijskog načina života, pa je ranije često boravio kod duhovnog učitelja Sai Babe.
Sad se o njemu brine praktičar ajurvede Žarko Trišić, koji za dnevni list otkriva kako pokušava da Sinanu, koji je trenutno na kućnom liječenju, spasi jetru od presađivanja:
– Sakićeva žena Sabina me je pozvala i rekla da pokušam da mu pomognem. Sam taj tretman je u cilju da se izbjegne transplatacija jetre. Oni su me pitali da li mogu to da uradim, a ja sam rekao da mi daju sedam dana, pa ćemo vidjeti rezultat. Ne mogu da garantujem, ali vjerujem da mogu da napravim takav lijek i program za njega, da se to izbegne. Znaćemo vrlo brzo. Trebalo bi tri mjeseca da se liječi, ali već posle prve nedelje se vidi ima li efekta.
Ajurveda smatra da sve bolesti nastaju zbog stresa i nastoji da vrati ravnotežu u organizmu. Doktor Trišić napominje da je Sakiću odredio “lečenje po drugoj liniji” koja podrazumijeva specijalnu ishranu, izmenjen režim života, ali i lijekove.

 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *