Koha: Kosovo ne zna koliko ga je zemalja priznalo

Ministarstvo spoljnih poslova nikada nije potvrdilo listu zemalja koje su priznale Kosovo, iako iz Ministarstva kažu da je taj broj 114

Ni devet godina nakon što je proglasilo nezavisnost, Kosovo ne zna koliko je tačno zemalja priznalo njegovu “državnost”, navodi danas prištinski list “Koha ditore”.

Ministarstvo spoljnih poslova nikada nije potvrdilo listu zemalja koje su priznale Kosovo, iako iz Ministarstva kažu da je taj broj 114.

Ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli tek treba da objasni kako to da su Nigerija i Uganda u februaru 2012. priznale Kosovo, a da Priština nikada nije dobila potvrdu o tome, navodi se u tekstu koji je objavljen u današnjem UNMIK-ovom pregledu štampe.

Vljosa Osmani, poslanica Demokratskog saveza Kosova (LDK) i predsednica Spoljnopolitičkog odbora kosovskog parlamenta, rekla je tom listu da bi Ministarstvo sada trebalo da se pozabavi pitanjem konačne potvrde svakog priznanja i učini maksimalne napore radi uspostavljanja diplomatskih odnosa sa svakom zemljom koja prizna Kosovo.

Ministarstvo spoljnih poslova nikada nije pružilo jasan odgovor na pitanje nepotvrđenih priznanja nezavisnosti Kosova, napominje prištinski list.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *